Pogosta vprašanja o kavitaciji

Kaj je KAVITACIJA?
Kavitacija je neke vrste nekirurška liposukcija.
Z ultrazvočnimi valovi brez bolečin razbijemo maščobne obloge in jih spremenimo v tako obliko, ki jo telo lahko takoj predela in porabi za energijo, nekaj pa izloči.

Kaj se zgodi s sproščeno maščobo?
Maščoba iz razbitih maščobnih celic se v obliki trigliceridov izlije v medcelično tekočino, kjer se pod vplivom encimov razgradi v glicerol in proste maščobne kisline. Vodotopni glicerol prodre v krvni obtok in se porabi za energijo, netopne proste maščobne kisline pa potujejo v jetra, kjer se razgradijo kot vsaka druga prosta maščobna kislina, vključno s tistimi iz hrane. Posebej poudarjamo, da je zaradi hitrejšega izločanja sproščenih trigliceridov zelo priporočljiva telesna aktivnost!

 

Ali KAVITACIJA boli?
Ne. Postopek je popolnoma neboleč. Naša kavitacija ne spušča nobenega zvoka ali kako drugače moti vaše počutje.

Kako poteka tretma?
Vi udobno ležite, kozmetičarka pa tretirani del namaže z gelom in z ultrazvočno sondo gladi in masira predel, kjer želite izgubiti maščobo oz. celulit.Temu sledi prijetna masaža z radiofrekvenčno sondo, ki tkivo dodatno prekrvavi in pomladi. Postopek zaključimo s krajšo anticelulitno masažo Afroditine drenažne kreme.Sledi 45 min.razvajanje v pressoterapiji. Pressoterapija je aparaturna limfna drenaža, ki prečisti telo, dviguje odpornost telesa in učinkuje pomirjevalno, kot pravi balzam.

Koliko časa traja en tretma?
Različno, glede na predel, ki ga tretiramo.Sama kavitacija traja od pol ure do 40 min.Nikoli ne delamo celega telesa, saj telo ne bi zmoglo predelati toliko stopljene maščobe. Razvajanje in počivanje v pressoterapiji pa lahko traja tudi 45 min.

Za katere predele je primerna KAVITACIJA?
Stegna, meča, trebuh, hrbet, boke, pas, zadnjico, roke...


Se izgubljeni centimetri vrnejo?
Ne, če jih pokurite.Maščobo, ki jo mi stopimo, mora telo nekako izločiti.Nekaj jo porabi za življenjske funkcije, vendar jo običajno stopimo več, kot je za to potrebno (od 1 do 4 cm), kar pomeni, da jo
morate porabiti s telesno aktivnostjo. Priporočamo, da greste po tretmaju na dolg sprehod s hitro hojo. V našem salonu pa vam poleg pressoterapije lahko ponudimo še ročno limfno drenažo, anticelulitno masažo, infrardečo globinsko toploto, elektrostimulacijo...

Koliko tretmajev je potrebno?
Odvisno koliko centimetrov želite izgubiti in kako vaše telo presnavlja maščobe. Seveda je odvisno tudi od tega kako pridni ste. Če malo popazite na prehrano in po tretmaju maščobo pokurite..potem so rezultati odlični! Če računate, da povprečno izgubite 2 cm na tretma..lahko sami izračunate..

Kako pogosto se izvaja tretmaje?
Da telo izloči odvečno maščobo potrebuje vsaj 48 ur. Da ga ne bi preveč obremenili, izvajamo tretmaje enkrat tedensko oz. glede na vašo sposobnost organizma in vaše zdravstveno stanje.

Za koga se KAVITACIJA priporoča?
Za vsakogar, ki je zdrav in želi hitro izgubiti odvečne centimetre. Najhitreje izginja mehka maščoba, več jo je, hitreje izginja. Je čudovit pripomoček pri hujšanju.

Komu KAVITACIJO odsvetujemo?
Vsem jetrnim in žolčnim bolnikom, ljudem, ki imajo težave z ledvicami, rakavim in srčnim bolnikom, ljudem z kovinskimi inplantanti. Vsem, ki imajo kakšnokoli kronično bolezen ali okvaro svetujemo, da se glede kontraindikacij posvetujete s svojim zdravnikom. Seveda je kontraindikacija tudi nosečnost.
Nasvet: 1 uro pred tretmajem ne jejte, po tretmaju pa dva dni ne jejte maščob.


Kaj pa prehrana?
Stranke naj se odpovedo hrani bogati s proteini,mastni in presladki hrani.V času med tretmaji pa naj jedo lahko hrano.Zelo pa je pomembno, da se v tem času spije dovolj tekočine, posebno vode, vsaj 2 litra dnevno.S tem se pospeši izločanje odpadnih snovi in zmanjševanje maščobnih oblog.

Kaj pa cena?
V lepotnem studiu Marti smo vam pripravili presenečenje.Nudimo vam najcenejši tretma v Sloveniji : kavitacijo z radiofrekvenco za samo 65 eur. in pressoterapijo za samo 15 eur. Ob gotovinskem plačilu 5.  kavitacij in 5. pressoterapij vam 6. celo poklonimo. S tem iskreno želimo pritegniti in vspodbuditi tudi tiste stranke, ki si v teh recesijskih časih težje privoščijo te storitve.

Predlog:
Učinek boste podvojili, če boste kavitaciji z radiofrekvenco in pressoterapijo dodali še ročno limfno drenažo, elektrostimulacijo, infrardečo toplotno terapijo in povijanje telesa za izgorevanje maščob in celulita.